dilluns, 18 d’abril del 2011

Feudalisme a Catalunya

La rebaixa d'impostos a les rentes més altes vol dir noves retallades en un futur pròxim!



Reflexes al mirall del poder. Foto: Vicente Escudero
El govern de la Generalitat dirigit per Artur Mas i amb el consell econòmic d'Andreu Mas-Colell preveu que en un futur, quan s'acabin les retallades, vindran les rebaixes als impostos dels més rics.

Políticament em sembla extraordinàriament roí llençar aquest globus sonda en mig de quatre clàssics. Lògicament aquesta decisió no aixecarà pols, possiblement, ni gastarà tinta als diaris. Perquè, senyores i senyors, el dimecres ens juguem la Copa del rei, que no volem, i del país, que no ens deixa ser nosaltres mateixos.

Per suposat, aquests noranta minuts són molt més importants. La relevància que la rebaixa d'impostos a les rentes més altes provoqui més retallades en un futur és ínfima. Deixeu-me que m'expliqui, si la hisenda pública té la caixa buida (per això retallen, no?) la solució mai pot passar per deixar de recaptar impostos de les rentes més altes.

Foto: Vicente Escudero
Durant els dos primers anys de president de Nicolas Sarkozy, l'hisenda publica francesa va deixar de recaptar 4.500 milions d'euros de les rentes més altes. Actualment els francesos s'han de jubilar dos anys més tard, han de treballar més per cobrar menys atur i les diferències entre rics i pobres s'han aguditzat extraordinàriament*. A causa d'això ha crescut la conflictivitat social i els aldarulls als suburbis, cosa que ha provocat una onada de racisme que dóna opcions a un col·laboracionista amb el règim Nazi de Vichy a arribar a la presidència.


A partir dels 2 minuts 10 segons,
però les tres que sonen són bones


Això és el què volem per Catalunya? Vosaltres no veu passar por quan veieu a Plataforma per Catalunya amb 3 escons al Parlament durant el principi dels recomptes de vots?

Que no ens distreguin amb l'espoli fiscal i lluites perdudes amb Espanya, aquestes són importants; però aquí s'han de fer les coses bé que no tot és culpa del govern central. També hem de tenir en compte que amb una mesura així; l'estat renuncia a una de les seves prestacions més importants: la redistribució de la riquesa (i això ho diuen autors liberals, no pas radicals d'esquerres).



Una imatge val més que... Foto: Vicente Escudero
Prou enganys, prou retallades indiscriminades i prou neoliberalisme. Els governs han d'anar a favor dels qui els ha votat, no de qui els hi ha pagat les campanyes electorals!

* Nosotros, los pueblos de Europa. Susan George

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada